Tenisz iskola

Tisztelt Szülők, Érdeklődők!

Az alábbiakban a Pasarét Tenisz Klub tenisziskolájáról adunk rövid tájékoztatást.

Időtartama: 2019. szeptember 2 – 2020. június 13.

Foglalkozások időpontjai: hétfőtől péntekig 15.00-18.00 között 60 perces bontásban.

Foglalkozások helye: a vívócsarnok melletti pályákon.

Foglalkozások díja:  

  • heti egy alkalom (csak ovisoknak):    15 000Ft/hónap
  • heti két alkalom:                                    30 000Ft/hónap                            

Fizetési feltételek: Szeptembertől - júniusig minden hónap 15-ig átutalással a PASA Tenisz Kft. számlájára.

Számlaszám: 11702043-20003658

Kérjük, hogy a közlemény rovatba írják be a gyermek nevét és a befizetett hónapot!

EGYÉB TUDNIVALÓK


Téli szünet: 2019. december 21 – 2020. január 1.

Ekkor nem tartunk edzéseket, ezt a közel két hetet a gyerekek júniusban kapják vissza!
Munkaszüneti napokon szintén nincsenek foglalkozások

(október 23., november 1., márc. 15., Húsvét hétfő; máj. 1.).

Ütőt szükség esetén biztosítunk.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a szoros csoportbeosztások miatt pótlásra nem tudunk lehetőséget adni, csak abban az esetben, ha a klub hibájából marad el foglalkozás.

ÉRDEKLŐDÉS, JELENTKEZÉS

Dékány Marcell, tenisziskola vezető, tel: 30-698 8895, dekanymarcell@pasatenisz.hu
Szeretettel várjuk régi és új tanítványainkat.


                                             

  1. Megfelelő felszerelés, minőségi fejlődés – A gyermekek dinamikus fejlődését leginkább a testméreteknek megfelelő méretű ütők és az alacsonyabbra, lassabban pattanó labdák biztosítják. A módosított játékszerek használata azt jelenti, hogy a teniszpalántáknak az adott ütést megelőzően több idejük van a mozdulat helyes kivitelezésére és alkalmazására.
  2. Gyorsabb tanulás – A teniszpalánták már a kezdetektől adogatnak, labdamenetet játszanak és számolják az eredményt. Ez azt jelenti, hogy a gyerekek olyan igazi teniszjátékosoknak érezhetik magukat, mint a profik.
  3. Rengeteg ütés – Miután a gyerekek már a tanulás kezdetén labdamenetet játszanak egymással, így több mint kétszer annyi lehetőségük van gyakorolni az ütéseket, mint ha sorban állnának és várnák, hogy az edződobja nekik a labdát. Ennek eredményeképpen sokkal gyorsabban fejlődik koordinációs képességük, és hamarabb érik el a következő szintet.
  4. Taktika mesterei – A kisebb pályákon való játék során nagyszerű taktikai tudatosság alakul ki a gyerekekben. A pálya adottságait és az ellenfél mozgását, helyezkedését figyelembe véve a játékosok folyamatos döntéshozatali kényszerben vannak. Különböző játékszituációk gyakorlásával a gyerekek megtanulják, mikor mit tegyenek a feléjük érkező labdával.
  5. Lépésről lépésre – A piros, narancs és zöld színeket viselő csoportok biztosítják a szisztematikus tanulási folyamatot. A gyermekek csak akkor léphetnek a következő szintre, ha készség szinten alkalmazzák az adott technikai és taktikai kompetenciákat.
  6. Valódi teniszmozgás – A gyermekek a módosított eszközök segítségével már a kezdetektől a helyes  lábmunkát gyakorolják és alkalmazzák. Mozgásuk így már a nagyokéhoz teljesen hasonló képet fest. Programunkban azonban nem csak az a fontos, hogy a gyerekek milyen gyorsan mozognak, futnak, hanem az is, hogy milyen hamar állnak meg és kerülnek egyensúlyi helyzetbe – ez elengedhetetlen az ütések helyes kivitelezése érdekében. A hosszabb labdamenetek a gyerekek kondicionális képességeit és két ütés közötti helyezkedését is fejleszti.
  7. Egyéniségek kibontakozása – Programunk eredményeképpen a gyermekekben személyiségüknek és egyéniségüknek megfelelő játékstílus alakul ki. A kisebb pályaméretek azt jelentik, hogy már ”piros szinten”is a terület teljes egészét bemozogják, használják, ami igazi élvezetet nyújt mind a gyerekek, mind a nézők számára